Lepsa

Au început lucrările de reparaţii pe drumul Lepşa-Soveja

Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Vrancea a demarat, ieri, lucrări de reparaţii asfaltice pe drumul naţional Lepşa-Soveja. Lucrările sunt efectuate de SDN Vrancea în regie proprie, pe o lungime de 3 kilometri, pe sectorul de drum Intersecţie DN 2D – Mănăstirea Lepşa. Banii pentru aceste reparaţii au fost alocaţi în urma intervenţiilor făcute de preşedintele Uniunii Naţionale a  Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) şi totodată preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) şi la DRDP Iaşi. 
    Reabilitarea drumului naţional Lepşa-Soveja este un proiect demarat de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Drumul va face legătura între zonele turistice Lepşa şi Soveja. În acest an, vor fi executate lucrări de plombare şi reparaţii asfaltice pe o lungime de 3 kilometri urmând ca de anul viitor, acest drum să intre într-un complex proces de reabilitare, care presupune lucrări de anvergură constând în construirea unor ziduri de sprijin, canale de colectare a apei pluviale prin realizarea de şanţuri şi canale colectoare, realizarea de ziduri de sprijin pentru platforma drumului, etc. 
    Tot în urma demersurilor făcute de preşedintele Marian Oprişan, în această zonă au fost reluate lucrările de reabilitare a drumului naţional DN 2D Focşani – Vidra – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Braşov. Practic, de ieri constructorul toarnă stratul de uzură pe sectorul de drum Tulnici-Lepșa-limită judeţ Covasna. Şeful administraţiei judeţene a declarat că reabilitarea acestor drumuri va duce la dezvoltarea turistică a zonei.„Este un proiect care va dezvolta foarte mult zona de munte, iar pentru cetățenii județului Vrancea este un mare câștig“, a precizat Marian Oprişan. Preşedintele UNCJR a mers de mai multe ori pe DN 2D, sectorul Tulnici-Lepşa-limită judeţ Covasna pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a acestui drum. Marian Oprişan a stat de vorbă cu mai mulţi locuitori din zonă, dar şi cu turişti care s-au plâns de starea drumului de pe „Coaşa“, cum mai este cunoscut acest drum. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a precizat că anul acesta se vor face reparaţii pe acest drum, iar de anul viitor va fi demarat un proiect de reabilitare şi modernizare a acestui drum.  
    Tot în urma demersurilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean, SDN Vrancea a primit finanţare pentru realizarea unui covor asfaltic pe E 85, zona care traversează judeţul Vrancea. Astfel, s-a turnat covor asfaltic pe sectoarele Focşani-Garoafa-5 kilometri, Tişiţa-Mărăşeşti-2 kilometri, Pod Trotuş-intrare municipiul Adjud-2 kilometri.