Lepsa

GALERIE FOTO : Bărbatul dispărut la Lepșa, căutat inclusiv cu drona

8barbat91Au trecut mai bine de două săptămâni de când autoritățile îl caută pe bărbatul din Prahova dispărut în zona Lepșa. În toată această perioadă, au fost periate pădurile din Tulnici, fără nici un rezultat însă. Au fost aduși câini de căutare, ba chiar și drone care să fotografieze și să filmeze de la înălțime, dar totul a fost în zadar.

„Am participat patru zile la căutări, s-a bătut cu piciorul mai mulți versanți unde avem indicii că ar putea fi. Au fost luate la pas toate pâraiele, toate ravenele, șleaurile, s-a verificat cascada pe 3 kilometri în jos, de la pod până la cascadă și de acolo alți kilometri. Am verificat satul Lepșa, casă de casă, toate magaziile, toate stânile, toate târlele pe care le au oamenii. S-a vorbit cu ciobanii, cu toată lumea, parcă a intrat în pământ, ori s-a ascuns așa de bine încât nu dăm de el sub nici o formă. Au venit și doi colegi de la Salvamont Făgăraș și Caraș Severin din partea familiei, cu care am căutat peste tot. Cu dronele am căutat în zona La Relee, până în Lepșa, la camping. Bărbatul dispărut a plecat de la Piatra Porcului, unde a fost cazat, apoi ultima dată un martor a spus că l-a văzut că se îndrepta spre cascadă. S-a vorbit atunci cu el două ore la telefon și, logic, în Lepșa, semnal la telefon ai doar în zona Relee, că în rest nu este semnal. Pe la 10 seara el nu a mai răspuns la telefon. La acest moment au fost sistate cătările până în momentul în care vom avea noi informați. Vreau să vă spun că a fost o colaborare foarte bună între toate instituțiile statului, o chestiune de normalitate între ISU, jandarmi, poliție și Salvamont” 
, a spus Marius Constantin, voluntar Salvamont, care a participat la căutări.

Pista de căutare este greșită

Salvamont Vrancea declară că au epuizat toate resursele în căutarea omului dispărut. Tot ei spun că dacă ar fi fost în zona în care rudele și prietenii au declarat că s-ar fi rătăcit, cu siguranță ar fi dat de el.

„Nici până acum nu am găsit persoana dispărută, deși am intervenit cu tot ceea ce se putea, câini, drone și nu am găsit nici măcar sticla cu care a plecat bărbatul sau telefonul lui mobil. Am făcut filmări și poze aeriene și nu s-a schimbat nimic. Părerea noastră este că mergem pe o pistă greșită, dacă era să fie acolo este extrem de puțin probabil să nu-l fi găsit. Declarațiile martorilor, ale rudelor nu sunt cele care ar trebui să ne conducă unde trebuie, nu sunt în direcția bună. Acum, Salvamont Vrancea nu prea mai are ce să facă în zonă, dar dacă ancheta va evolua într-o altă direcție și ne va indica altceva ne vom duce din nou, vom porni căutările iar”, a spus Adrian Coviltir, șef de formație Salvamont Vrancea.