Lepsa

GALERIE FOTO : Bărbatul dat dispărut la Lepșa este de negăsit

2disparutBărbatul în vârstă de 50 de ani din județul Prahova, dat dispărut încă de vineri în stațiunea Lepșa, nu a fost găsit nici până acum. Echipe de la salvamont, jandarmerie, poliție și pompieri îl caută fără încetare.

„Încă mai căutăm persoana dispărută, suntem în mai multe echipe, salvamont, jandarmerie, poliție, pompieri, rude și prieteni ai celui dispărut veniți din județul Prahova. Nu am găsit nici un semn, nici o urmă, avem doar piste. Au fost cazuri când persoane dispărute au fost găsite în viață și după mai multe zile așa că sunt șanse să îl mai găsim în viață. Trebuie să continuăm căutările, ziua de azi îi mai dă o șansă, poate chiar și mâine, dar după aceea șansele sunt tot mai mici. Au fost informați și ciobanii de la stânile din zonă, am anunțat și lucrătorii forestieri, toate căile de acces au fost verificate. Singura variantă plauzibilă ar fi o accidentare sau o problemă de sănătate care l-a scos din potecă și poate a căzut undeva. Noi am realizat perierea zonei în proporție de aproximativ 90%, toate drumurile montane au fost verificate cu GPS-ul, sunt cartate, deci aici este puțin probabil să fie. Acum vom verifica și pensiunile, gospodăriile care nu sunt locuite, sperăm că s-a adăpostit de ploaia care a căzut sâmbătă. În mod normal dacă nu îl vom găsi, poliția va prelua responsabilitatea, va fi adus un câine căutător de cadavre, noi nemaiavând utilitate în momentul în care persoana se consideră decedată”

, a specificat Marius Adrian Coviltir, șef de formație Salvamont Vrancea.

Reamintim că bărbatul a venit în comuna Tulnici împreună cu soția și niște prieteni pentru a petrece câteva zile în mijlocul naturii. În după amiaza zilei de vineri, în timpul unei mici petreceri, acesta s-a supărat și a spus că pleacă în stațiunea Lepșa. La ora 18.00, soția l-a sunat și acesta i-a spus că se află într-o pădure și nu mai știe drumul înapoi. Au ținut legătura până la ora 22.00, când mobilul i s-a descărcat.