Lepsa

Gălățean acuzat de furturi, pe care le-a comis la Lepșa

Un tânăr, acuzat că a sustras mai multe bunuri din pensiunile de pe raza localităţii Lepșa, a fost trimis în judecată de procurori. Ștefan I., de 29 de ani, originar din județul Galați, va răspunde în fața magistraților de la Judecătoria Focșani pentru comiterea a trei fapte de furt.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, învinuitul a acționat în perioada iulie-septembrie. Prima faptă ar fi fost comisă în data de 27 iulie, când Ștefan a intrat într-o cameră de hotel în care erau cazați doi turiști. Bărbatul făcea duș în momentul în care învinuitul încerca să îi fure telefonul mobil. Hoţul a fost surprins de soţia victimei, care a şi sunat la poliție. O lună mai târziu, respectiv pe 29 august, același gălățean a intrat în locuinţa unui localnic din Lepșa. În cursul aceleiași zile s-a întâlnit cu partea vătămată căreia îi împrumutase un acumulator. Omul l-a trimis acasă la el să ia obiectul împrumutat, dar Ștefan ar fi luat și alte bunuri, respectiv îmbrăcăminte, încălțăminte și un lanț din aur. Lipsa obiectelor a fost observată abia seara, când partea vătămată a ajuns acasă.
Cea de-a treia fapta pusă în sarcina lui Ștefan datează din noaptea de 10 spre 11 septembrie, când a intrat din nou într-o pensiune şi profitând de neatențiea celor de la Recepție, a reușit să sustragă un laptop. Inițial, au fost bănuiți doi turiști cazați în pensiune, dar ulterior s-a stabilit că autorul este gălăţeanu. În fața anchetatorilor, bărbatul a recunoscut comiterea furturilor.