Lepsa

Hoţi atraşi de casele de vacanţă

Un tânăr din Soveja şi un altul din Suraia sunt cercetaţi de poliţişti după ce au spart mai multe case de vacanţă din Lepşa şi Greşu. Poliţiştii de la Tulnici i-au identificat pe George G., de 27 de ani, din Soveja, şi pe Ghiţă P., de 28 de ani, din Suraia, care în perioada aprilie-iulie au comis zece furturi din case de vacanţă, creând un prejudiciu de aproximativ 12.000 lei. Bunurile au fost recuperate în totalitate, iar cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate.
De asemenea, în urma efectuării a şase percheziţii domiciliare simultane, poliţiştii i-au identificat pe Daniel C., de 40 de ani, şi pe Dănuţ C., de 28 de ani, din Urecheşti, care în cursul acestui an au spart şase locuinţe şi au furat bunuri în valoare de 20.000 lei. Cercetările continuă cu principalii suspecţi în stare de libertate, pre-judiciul fiind recuperat în proporţie de 60%.

***
În perioada 21-31 octombrie, pe raza judeţului au fost desfăşurate 488 de acţiuni şi controale, la care au participat 748 de poliţişti de la ordine publică, serviciul ru-tier, investigarea fraudelor şi 56 de jandarmi, dar şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu. În timpul acţiunilor, au fost constatate 68 de infrac-ţiuni şi au fost prinşi 31 de infractori. Efectivele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 994 de amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar alte peste 1.500 de sancţiuni au fost aplicate numai pentru abateri comise la regimul circulaţiei. Lucrătorii angrenaţi în activităţile organizate au reţinut 44 de permise de conducere şi 29 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a contravenţiilor a fost de 214.523 lei.
În aceeaşi perioadă, au fost confiscate şi 931.280 kilograme de cereale şi 65.000 kilograme de soia, în va-loare totală de 987.931 lei.
Toate cantităţile de cereale şi legume confiscate au fost identificate în trafic, fiind transportate către portul Brăila ori localitatea Ovidiu, din Constanţa, iar documentele de însoţire nu au putut justifica provenienţa şi achiziţia legală.