Lepsa

O vilă din Lepşa și o mașină s-au făcut SCRUM

8lepsa246O vilă din satul Lepșa, comuna Tulnici, s-a făcut scrum în noaptea de luni spre marți, în urma unui incendiu izbucnit de la o aerotermă uitată în priză. Flăcările s-au extins și la o mașină înmatriculată în județul Constanța, care era parcată în apropierea imobilului. De asemenea, căldura degajată a afectat fațada unei alte case, situată în apropierea celei care a luat foc. Intervenția pompierilor a fost dificilă, iar pagubele sunt uriașe. 
 O vilă din satul Lepșa, comuna Tulnici, a ars ca o torță în noaptea de luni spre marți. Incendiul a pornit de la o aerotermă lăsată în priză de un tânăr, care se afla în imobil. Acesta, împreună cu un amic de-al său, a plecat la plimbare prin localitate, iar la întoarcere a observat că imobilul, care nu-i aparține, era cuprins de flăcări. Tânărul de 28 de ani a făcut un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, care ajunsese deja la fața locului. După ce a fost stabilizat, el a refuzat să meargă la spital.
 Incendiul a fost anunțat în jurul orei 21.30, iar la fața locului au ajuns trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vidra. „Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat I.S.U. –S.A.J., în jurul orei 21.45, iar trei echipaje cu o autospecială de stins incendii din cadrul S.V.S.U. Tulnici şi două autospeciale de la Staţia de Pompieri Vidra s-au deplasat imediat către locul indicat. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat la nivelul unei locuinţe P+1, construită pe o suprafaţă de cca. 200 mp. Intervenţia a fost dificilă mai ales din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile din alcătuirea imobilului, locuinţa fiind construită pe structură de lemn, cu învelitoare din şindrilă. Un tânăr, în vârstă de 28 ani, chiriaş în locuinţa afectată de incendiu, a suferit un atac de panică şi a fost preluat de un echipaj S.M.U.R.D. După ce paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat, deoarece starea sa generală s-a îmbunătăţit, acesta a refuzat transportul la spital”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
        Casa a luat foc de la o aerotermă
 Pagubele provocate de incendiu sunt imense. Pe lângă casă, care a ars aproape în totalitate, incendiul a mai afectat și fațada unei alte locuințe, dar și un autoturism, care era parcat în imediata apropiere a vilei făcute scrum.
 După ce au stins incendiul, pompierii au făcut verificări pentru a stabili cauza care a dus la producerea acestuia. S-a ajuns la concluzia că „cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza efectului termic al curentului electric produs la un aparat electric lăsat sub tensiune”.
 În urma evaluării pagubelor create de incendiu a rezultat că au ars parterul casei de locuit, pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătrați, etajul construit pe aceeaşi suprafaţă, bunuri de uz casnic şi gospodăresc.„De asemenea, din cauza temperaturii ridicate degajate în timpul arderii şi a distanţei mici dintre imobile (aproximativ 4-5 m), s-a deteriorat faţada locuinţei învecinate pe o suprafaţă de cca. 30 mp şi un autoturism parcat în imediata apropiere”, a adăugat locotenent Duță.