Lepsa

Poliţiştii şi jandarmii, la datorie de Revelion

Pentru un Revelion în siguranţă, în perioada 29 decembrie 2012-2 ianuarie 2013 activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice vor fi realizate, zilnic, de 249 de poliţişti. Poliţiştii au în vedere manifestările publice, preconizate a se desfăşura în această perioadă, inclusiv cele din Piaţa Unirii din Focşani, precum şi fluenţa traficului rutier. Ei vor fi la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.
Şeful Poliţiei municipiului Focşani, comisarul şef Gicu Avasiloaie, ne-a precizat că poliţiştii şi jandarmii nu vor fi prezenţi doar în Piaţa Unirii, ci şi în toate zonele în care ar putea fi comise infracţiuni. Acesta îi sfătuieşte pe cetăţenii care au probleme să se adreseze poliţiei prin intermediul numărului unic de urgenţă 112. De asemenea, se pot adresa direct membrilor patrulelor de poliţie, pentru a sesiza faptele de natură penală sau contravenţională.
„Poliţiştii focşăneni împreună cu jandarmii vor asigura ordinea şi liniştea publică în municipiul Focşani. Pe timpul petrecerii de Revelion din Piaţa Unirii, sunt efective din cadrul tuturor formaţiunilor, respectiv Ordine Publică, Investigaţii Criminale, Poliţie Rutieră, dar şi din cadrul altor structuri. Totodată, la nivelul municipiului Focşani vor fi asigurate dispozitive de patrulare, în sistem integrat, în toate zonele pretabile comiterii de infracţiuni, atât prin patrulări cu autoturismele din dotare cât şi pedestre, fiind desfăşurate toate activităţile din competenţa poliţiei. Având în vedere condiţiile de vizibilitate scăzută din cauza ceţii, cât şi pentru creşterea vizibilităţii efectivelor de poliţie, patrulele auto vor avea sistemele de avertizare luminoase pornite. Cetăţenii se pot adresa poliţiei prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 şi direct patrulelor din teren, pentru sesizarea oricăror fapte de natură contravenţională sau penală”, a explicat comisarul şef Avasiloaie.
De asemenea, în aceeaşi perioadă efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea vor asigura măsuri de ordine publică în staţiunile montane Soveja şi Lepşa, unde se aşteaptă un număr mare de turişti, pentru petrecerea Revelionului 2013. Jandarmii vor fi prezenţi şi în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la spectacolul organizat la trecerea dintre ani.