Lepsa

Prezent la sfintirea Bisericii Vulturu-Becali unde este pictat drept ctitor, Gigi Becali a promis ca va reface Manastirea Lepsa – VEZI VIDEO –

Patronul Stelei a fost ieri prezent la Vadu Rosca la slujba de sfintire a bisericii ctitorite de el u sute de sateni s-au inghesuit sa il vada in carne si oase pe binefacatorul Becali u o enoriasa a lesinat in timpul slujbei, ulterior primind 1.000 de euro de la patronul Stelei u Becali le-a spus oamenilor ca, din partea lui, casele sint ale lor, dar ca actele trebuie facute de Primaria Vulturu u lingusitor, Epifanie Norocel i-a cerut primarului din Vulturu sa boteze oficial satul Becali u latifundiarul din Pipera a construit la Vulturu-Becali 200 de case si o biserica cu hramul Sf. Gheorghe , dupa inundatiile din 2005

Aglomeratie la slujba de duminica de ieri de la Biserica din satul Vulturu-Becali. Sute de credinciosi s-au adunat sa-l vada pe binefacatorul lor, Gigi Becali, dar si pe Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel. Un sobor de preoti a sfintit ieri ctitoria lui Becali in satul mutat dupa inundatiile din 2005 de la Vadu Rosca. Biserica din Vulturu-Becali poarta hramul „Sfintul Mare Mucenic Gheorghe”. Slujba religioasa a inceput inca de la ora 8.00 dimineata, iar Becali impreuna cu sotia sa au ajuns in satul care le poarta numele in jurul orei 10.00, in aplauzele enoriasilor. De cum a intrat in Biserica, localnicii s-au dat la o parte pentru a ii face loc lui Gigi Becali catre altar, linga preotime. Acesta a primit un buchet de flori si o cruce sfintita din partea lui Epifanie Norocel, pentru ca ulterior sa primeasca o inalta distinctie eparhiala pentru tot ce a facut pentru localnicii din Vadu Rosca si pentru Biserica Ortodoxa Romana. „Gestul lui George Becali este unul care merita apreciat si ne-ar placea ca ceea ce a facut el sa fie luat ca exemplu si de alti oameni bogati. Ii multumim pentru tot ce a facut si ii uram numai sanatate si fericire”, a declarat Epifanie Norocel. In timpul slujbei, latifundiarul din Pipera a stat smerit, s-a inchinat si si-a admirat distinctia primita de la Arhiepiscop. Epifanie Norocel i-a mai multumit lui Becali si pentru faptul ca vesmintele preotesti purtate de preotii prezenti au fost daruite tot de patronul Stelei. Slujba de sfintire a durat peste o ora, timp in care una dintre enoriase a lesinat si a fost scoasa afara pentru a-si reveni. Aceasta s-a intors dupa citeva minute in biserica, iar la sfirsitul ceremoniei religioase s-a dus glont catre filantrop pentru a-i impartasi acestuia problemele sale. Oful femeii a disparut instantaneu cind Becali i-a pus acesteia in mina doua bancnote de 500 de euro. „Vezi ca ai acolo o mie de euro”, a atentionat-o Becali pe sarmana, asta in timp ce unul dintre insotitorii lui Becali a usuit-o. Impaciuitor, poate si din cauza faptului ca se afla in lacasul sfint, Gigi Becali i-a facut semn nemultumitului sa o lase pe femeie in pace.

Promisiune pentru refacerea Manastirii Lepsa

Latifundiarul le-a promis celor prezenti in Biserica de la Vulturu-Becali ca va mai reface un lacas de inchinaciune. Gigi Becali si-a dat cuvintul linga sfinti, dupa ce niste maicute i-au spus ca starea Manastirii de la Lepsa nu este tocmai buna. Maicile l-au rugat pe filantrop sa faca o donatie pentru „Biserica Romaneasca”. Prins de piosenie, Becali le-a spus oamenilor din satul sau sa cinsteasca ziua de odihna data de Dumnezeu si sa vina sa se roage. Cu atit mai mult cu cit roscanenii au fost stersi de pe fata pamintului la tragicele inundatii din vara lui 2005, cind puhoaiele de apa au acoperit chiar si cimitirul din localitate. „Le spun celor doua maicute prezente in biserica sa ia legatura cu preotul Visan pentru ca manastirea de la Lepsa o voi face eu! Mai vreau sa le spun localnicilor ca este important sa cinsteasca ziua sfinta de duminica si sa vina la biserica mai ales ca este pacat de o pictura asa de frumoasa care parca te indeamna sa vii sa te rogi”, a declarat George Becali.
In biserica se afla pictata pe un perete intreaga familie a ctitorului. In imagine apar, alaturi de Gigi Becali, sotia, cele trei fete, parintii si alte doua rude. Patronul Stelei a spus ca este este o multumire sufleteasca, un sentiment extraordinar sa isi vada familia pictata pe peretele unei case a Domnului.

„Casele sint ale voastre”

Latifundiarul, care este si europarlamentar PRM la Bruxelles le-a spus oamenilor din sat ca gospodariile ridicate de el apartin oamenilor. Asta dupa ce satenii l-au intrebat ce se intimpla cu actele pe case pe care cei care stau in satul Becali nu le-au primit pina la aceasta data. In satul Becali au fost ridicate, prin donatia patronului Stelei 200 de case, insa nu toate sint locuite. „Eu am facut aceste case, dar ele nu imi apartin mie, sint ale voastre! Nu am ce sa va spun mai mult, este o problema ce tine de cetateni si primarie de acum”, a mai spus Becali. Oamenii nu mai conteneau cu laudele la adresa europarlamentarului. „Va multumesc din suflet pentru tot ce ati facut pentru noi, sinteti un om deosebit. Dumnezeu sa aiba grija de dumneavoastra si de familie”, a spus una dintre enoriase. De altfel, unul dintre vultureni i-a oferit sotiei lui Becali, la plecare, o cruce sculptata, in semn de recunostinta. Si tot la slujba de ieri de la Biserica, Epifanie Norocel, intr-un exces de zel, i-a spus primarului comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, prezent la ceremonia religioasa, sa faca un proiect de hotarire vis-a-vis de oficializarea denumirii satului Vulturu-Becali. Si asta cit mai curind.

„Sa ai grija de Steaua, nea Gigi”

Si pentru ca la Vulturu sint si multi microbisti, fani de-ai Stelei Bucuresti, dragostea pentru culorile ros-albastre si pozitia nu tocmai fruntasa a echipei i-a determinat pe oameni sa ii comunice patronului sa tina clubul in friu. „Sa aveti grija de Steaua, nea Gigi!”, i-a spus un microbist lui Becali. Insistenta unui reporter privind aceeasi problema l-a suparat pe latifundiar si nu a mai dorit sa vorbeasca. Cind sa se urce in masina si sa plece, taranii s-au lipit la propriu de autoturismul acestuia si au inceput fie sa ii multumeasca pentru tot ce a facut pentru comunitate, fie i-au cerut ajutorul pentru diverse probleme. Nu in ultimul rind, Becali le-a transmis oamenilor ca el nu poate fi tot timpul alaturi de ei pentru ca face astfel de lucruri peste tot, iar locul sau e la Bucuresti.