Lepsa

Sfaturi de la jandarmii montani pentru turişti

   Jandarmii montani vor intensifica acţiunile în perioada Sărbătorilor de Iarnă, pentru a se asigura că turiştii, care vor petrece în staţiunile Lepşa şi Soveja, nu vor avea probleme. Cei opt jandarmi montani vor acţiona zilnic în sprijinul turiştilor, ei fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă sau ori de câte ori este necesar.
Jandarmii îi sfătuiesc pe turişti să ţină cont de câteva sfaturi pentru ca sărbătorile să le fie liniştite. Astfel, iubitorii muntelui trebuie să se informeze despre starea vremii înainte de a pleca la drum, să se informeze asupra itinerariului pe care şi-au propus să-l parcurgă, a gradului de dificultate, asupra condiţiilor meteo din zona în care se află. Totodată, turiştii trebuie să poarte echipament adecvat zonei de munte, să aibă lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, să nu pornească la drum dacă au consumat băuturi alcoolice, să-şi echipeze maşinile pentru iarnă şi să aibă carburant suficient pentru a putea ţine motorul pornit în cazul în care rămân înzăpeziţi.
În cazul în care au probleme, turiştii sunt sfătuiţi  să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând 112, specificând datele de identificare ale persoanei care anunţă ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.