Lepsa

Tineri premiaţi la Şcoala de Vară a TSD Vrancea

Şcoala de vară a TSD Vrancea s-a încheiat, vineri, după trei zile de dezbateri care au vizat munca în echipă, solidaritatea şi strategiile abordate pentru câştigarea alegerilor parlamentare, care trebuie să aibă la bază proiecte realizabile în interesul cetăţenilor. Cei care au ţinut prelegeri tinerilor social democraţi au arătat importanţa pe care o au organizarea alegerilor şi modul de prezentare al candidaţilor precum şi ţinuta morală şi profesională a acestora. Peste 60 de tineri au participat la cea de-a VI-a ediţie a Şcolii de Vară a TSD Vrancea. La finalul manifestării, cele mai bune întrebări şi cei mai activi tineri social democraţi au fost premiaţi de organizatori.

Dezbaterile de la Şcoala de Vară a TSD Vrancea au debutat, miercuri, la Lepşa. Pe parcursul celor trei zile au ţinut prelegeri în faţa tinerilor, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, deputatul Cristian Dumitrescu, deputatul Angel Tîlvăr, primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş, Traian Negulescu, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan şi Costel Mîndrilă, city manager la Odobeşti şi analistul politic şi sociologul Codrin Scutaru. Aceştia au abordat teme care au vizat rolul pe care îl are munca de echipă în cadrul partidului şi cum pot fi abordate campaniile electorale, mai ales că în mai puţin de o lună de zile se va da startul la campania electorală pentru alegerile parlamentare.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le-a explicat tinerilor că pentru a avea credibilitate în faţa oamenilor, este nevoie de proiecte corecte şi fezabile, seriozitate şi foarte multă muncă.  „Trebuie muncit foarte mult pentru a obţine voturile oamenilor care au multe nemulţumiri şi multe dorinţe. De aceea trebuie să existe o corespondenţă între ceea ce spui şi ce faci, altfel lumea nu te crede. Trebuie să vă specializaţi într-un domeniu, aşa poţi avea credibilitate în faţa oamenilor. Pentru asta trebuie să învăţaţi şi să fiţi buni profesionişti“, a sustinut Andronescu.

Analistul politic şi sociologul Codrin Scutaru le-a spus tinerilor social democraţi vrânceni că solidaritatea şi spiritul de echipă sunt foarte importante într-o luptă politică. Acesta le-a dat mai multe exemple din viaţa reală din care reieşea că numai în echipă pot fi obţinute rezultatele dorite. „Pentru a câştiga alegerile parlamentare sau orice fel de alegeri trebuie să înţelegeţi că solidaritatea şi spiritul de echipă sunt extrem de importante. De asemenea, este foarte importantă atitudinea voastră faţă de proiectele aflate în derulare la un moment dat. Oricine poate deveni parte a echipei dacă va înţelege că la un moment dat va putea avea echipa sa“, a arătat analistul politic şi sociologul Codrin Scutaru.

„Tinerii sunt crescuţi pentru a deveni oameni politici“

Deputatul Cristian Dumitrescu le-a explicat tinerilor că trebuie să înţeleagă bine valorile social democraţiei pentru a putea face politică în adevăratul sens al cuvântului. Deputatul vrâncean a arătat că numai prin implicare şi muncă în echipă PSD Vrancea a reuşit să câştige toate alegerile. Dumitrescu a arătat că aceleaşi ingredinente trebuie folosite şi pentru câştigarea alegerilor generale din luna decembrie.„Cel mai bun exemplu este cel al PSD Vrancea care împreună cu preşedintele Marian Oprişan a câştigat toate alegerile organizate în acest judeţ. Acest lucru înseamnă muncă multă, muncă în echipă, dar şi cunoaşterea valorilor social democrate. De asemenea, rezultatele au apărut deoarece au fost promovaţi oameni de valoare, oameni care nu apar din neant, ci care sunt crescuţi pentru a deveni oameni politici“, a explicat deputatul vrâncean.

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, le-a vorbit tinerilor despre provocările ideologice şi strategice ţinând cont de faptul că PSD, cel mai reformat partid din România, va trebui să se confrunte în această toamnă cu regimul politic neo-cezarist. „PSD este cel mai reformat partid din România care urmează să se confrunte în toamnă cu un regim politic neo-cezarist care chiar dacă momentan seamănă cu un duty free nu şi-a pierdut nici caracterul toxic şi nici potenţialul nociv pe care îl are asupra românilor. În plus, pe lângă soluţii interne, PSD trebuie să-şi recalibreze comunicarea externă, deoarece regimul Băsescu nemaiavând susţinere în interiorul României a mistificat adevărul pentru a obţine susţinere în exterior, cu costuri mari în ceea ce priveşte imaginea României“, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.

Munca în echipă stă la baza succesului în alegeri

Şi primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş, le-a vorbit tinerilor social democraţi despre importanţa echipei în derularea proiectelor atât în politică, dar şi în administraţia publică. „Am reuşit pe parcursul acestor ani să câştigăm alegerile pentru că în niciun moment nu am înlocuit munca cu minciuna, cu păcălirea electoratului sau cu furtul de voturi. Tot ce am făcut s-a bazat strict pe munca în echipă şi pe seriozitate şi profesionalism. Sunt importanţi toţi membrii echipei, iar plecarea unuia dintre membri poate însemna probleme pentru toată echipă. De aceea vă spun că echipa este cheia succesului şi reuşitei în politică şi în acţiunile electorale“, a afirmat primarul Nicolaş. Acesta a precizat că este importantă ţinuta morală şi profesională a oricărui tânăr care vrea să facă parte din echipă. „Fără imagine foarte bună şi fără pregătire foarte bună nu poţi face faţă criticilor care apar în campaniile electorale“, a precizat primarul din Odobeşti.

Reţelele de socializare , vehicule electorale pentru politicieni

În faţa tinerilor social democraţi au mai susţinut cursuri Traian Negulescu, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan şi ConstantinMîndrilă, city manager la Odobeşti. Traian Negulescu a vorbit despre „Comunicarea politică&social networking“, în special despre importanţa Facebook în campaniile politice. La rândul său, Constantin Mîndrilă le-a explicat tinerilor social democraţi despre rolul unui city manager în administraţia publică locală, cum îl poate suplini pe un primar. De asemenea, el a vorbit despre importanţa organizării campaniilor electorale.

Premii pentru tinerii social-democraţi

La finalul manifestării, cele mai bune întrebări şi cei mai activi tineri social democraţi au fost premiaţi de organizatori. Premiul I a fost adjudecat de Georgiana Dragu care a primit un aparat foto. Premiul II, constând într-un telefon mobil, a fost câştigat de Ionel Custudor. Ocupantul locului III este Raluca Caracaş, din Goleşti, care a câştigat o excursie de două zile la Parlamentul României.

La finalul dezbaterilor, deputatul Cristian Dumitrescu a ţinut să-i mulţumească vicepreşedintelui PSD, Marian Oprişan, cel care a sprijinit această acţiune aflată la cea de-a VI-a ediţie. „Cu toţii cunoaştem că vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan sprijină şi promovează tinerii, însă aceştia trebuie să demonstreze că au capacitatea intelectuală, morală, profesională pentru a accede în politică, dar şi că înţeleg că rolul politicienilor este acela de a rezolva problemele cetăţenilor pe care îi reprezintă“, a încheiat deputatul Cristian Dumitrescu.