Lepsa

Dosar penal pe numele șoferului care a blocat DN 2D pentru a încărca bușteni

Șoferul autocamionului, care vinerea trecută a blocat pentru câteva zeci de minute DN 2D, s-a ales cu dosar penal. Ca urmare a imaginilor în posesia cărora au intrat reporterii „Monitorul de Vrancea”, poliția s-a autosesizat și a făcut verificări pentru identificarea celui care a blocat drumul pentru a încărca lemne. Potrivit informațiilor primite de la polițiști, la volanul camionului cu remorcă care a blocat drumul s-a aflat Mihai M., angajat al unei societăți din Focșani. Pe numele acestuia

„a fost întocmit dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”  
, ne-a precizat subcomisar Bogdan Toader de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Reamintim că drumul naţional DN 2D Focşani – Vidra – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Braşov a fost blocat pe ambele sensuri, vineri dimineaţă, pentru câteva zeci de minute, de maşini care încărcau lemne chiar pe partea carosabilă. Una dintre maşini, o macara, a încărcat într-o remorcă lemne sub privirile şocate ale participanţilor la trafic. Deşi oamenii le-au cerut să elibereze drumul, muncitorii şi-au continuat nestingheriţi treaba, ca şi cum ar fi fost într-o rampă de exploatare forestieră.

„Am plecat dimineață (vineri dimineață – n.r) de la Focșani să merg la Brașov. Am luat-o pe drumul național DN 2 D care face legătura direct de la Focșani pe la Tulnici cu Târgu Secuiesc. După ieșire din Greșu, drumul era blocat pe ambele sensuri de mers. Un camion era parcat pe sensul meu de mers și încărca lemne într-o remorcă ce era parcată pe celălalt sens de mers. Am așteptat un pic după care m-am dus să îi spun șoferului să tragă camionul deoarece nu are voie să blocheze drumul. Mi-a zis că să am răbdare, că ce mă grăbesc așa. I-am spus că sun la 112 că blochează drumul cu rea intenție și că o să chem presa la fața locului. Mi-a spus că șeful lui e bine pus și pot să sun și la Dumnezeu că nu are nimeni ce-i face. Am făcut poze ca să am dovadă și am așteptat în mașină. Cred că am stat în jur de 20 de minute deoarece când am ajuns eu, mașina era deja încărcată pe jumătate”  
, a spus Ionuț Valentin, șoferul care ne-a trimis pozele la redacție.

„Monitorul de Vrancea“ a relatat pe larg despre firmele de exploatare a lemnului care distrug tot mai multe drumuri naţionale, unele dintre acestea fiind complet reabilitate şi modernizate cu sume foarte mari. Drumul național 2 D a fost complet reabilitat, iar la acest moment este cel mai modern drum din Vrancea şi probabil unul dintre cele mai moderne drumuri din România, în care s-au investit foarte mulţi bani. În sectorul de drum Tulnici-Lepşa-Greşu-limită de judeţ Covasna, există mai multe rampe forestiere chiar în vecinătatea drumului, iar în unele cazuri, chiar pe drumul naţional. Munţi de lemn, resturi forestiere şi noroi fac parte din peisajul existent pe acest drum, situaţie în care este pusă în pericol siguranţa rutieră. Mai mult, nerespectând nicio lege şi nicio investiţie, toporatorii distrug cu TAF-urile asfaltul pe care îl smulg din lateral cu buştenii traşi inclusiv pe carosabil. Aşa se face că în mai multe zone asfaltul a fost distrus din partea exterioară a drumului.