Lepsa

Elevii din tabăra de la Gălăciuc, vizitați de jandarmii vrânceni

9jandarmi8Jandarmii vrânceni au desfășurat mai multe activități pentru cei 47 de elevi aflați în tabăra de la Gălăciuc, în comuna Tulnici. Acțiunile s-au desfășurat în contextul programului „Vacanță în siguranță“ ce se derulează până pe 31 august. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au urmărit, prin organizarea acestor activități, creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele unor comportamente antisociale și conștientizarea propriilor comportamente, care pot avea ca rezultat transformarea elevilor în posibile victime ale unor fapte antisociale. Totodată, jandarmii i-au mai informat pe copii și cu privire la modalitățile în care pot sesiza anumite fapte dăunătoare societății de care au luat la cunoștință. De asemenea, au acționat și pentru creșterea încrederii copiilor în Jandarmeria Română.

Jandarmii vrânceni au mers și la pensiunile din Tulnici și Lepșa, ocazie cu care le-au atras atenția turiștilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă poluarea atât a apei cât și a aerului.

„În cadrul programului intitulat «Vacanță în siguranță», ce se desfășoară în perioada 01.07 – 31.08.2016, jandarmii au făcut o vizită celor 47 de elevi care se află la Centrul de Agrement Gălăciuc, pentru a efectua activități de prevenire a unor manifestări antisociale și / sau a unor comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale. Prin această activitate s-a urmărit creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele juridice ale unor comportamente antisociale, conștientizarea elevilor cu privire la comportamentele care pot avea ca rezultat transformarea acestora în victime ale unor fapte antisociale, informarea elevilor cu privire la modalitățile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoștință sau cărora le-au căzut victime și, nu în ultimul rând, creșterea încrederii elevilor în Jandarmeria Română. Copiii au fost încântați de vizita jandarmilor, care le-au transmis și câteva sfaturi de comportare și moduri de rezolvare a unor situații nedorite în care se pot afla la un moment dat. De asemenea, jandarmii au desfășurat la pensiunile din localitățile Tulnici și Lepșa activități de prevenire în rândul turiștilor cazați în zonă cu privire la poluarea apei și aerului”,

se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea.