Lepsa

Invitatie la drumetie pe bicicleta prin Vrancea Arhaica

Ciclist, caut amatori de excursii pe bicicleta , asa suna anuntul unui pasionat de excursii pe doua roti, in cautare de camarazi de drum u drumetia pe traseul Focsani – Lepsa – Tg. Secuiesc – Covasna – Intorsura Buzaului este pregatita pentru luna iunie u initiatorul acestei miscari, sef la Biroul de Impozite de la Primaria Focsani, este indignat ca nimeni nu a venit cu ideea amenajarii unor piste pentru biciclisti in oras

Pasiunile mele, bicicleta si natura! Asa s-ar putea rezuma invitatia pe care un focsanean iubitor de iesirile in aer liber pe doua roti o adreseaza concetatenilor sai. Propunerea sa pentru acest an este o drumetie de neuitat cu bicicleta pe plaiurile mioritice, continuata cu un periplu prin judetele invecinate. Traseul pregatit, care ar putea fi parcurs in circa cinci zile, va porni din Focsani si va bifa Lepsa „” Tg. Secuiesc „” Covasna – Intorsura Buzaului „” Siriu si intoarcerea acasa pe la Buzau „” Rm. Sarat „” Focsani. Drumetia este pregatita pentru luna iunie, astfel incit vremea sa fie calda dar nu arzatoare si sa constituie o povara in plus pentru biciclisti. Cel care a pus la cale aceasta „aventura” pe doua roti este un focsanean care evadeaza din monotonia si cotidianul gri al orasului la fiecare sfirsit de saptamina, o data cu incalzirea vremii. Pe domnul Vasile Taban l-am gasit la serviciu, printre documente si cifre, in viata de zi cu zi fiind seful Biroului de Impozite si Taxe de la Primaria Focsani. De vreo 5-6 ani este pasionat de drumetiile pe doua roti si de atunci, in fiecare an, parcurge judetul in lung si in lat, pe poteci de munte putin accesibile, unde „frumusetea este la ea acasa”, dupa cum ne-a marturisit. Pasionat de bicicleta, a dat anunt in ziar in cautare de companioni de drum, pentru ca singur e greu cu bicicleta pe cararile pustii de munte, nu ai cu cine schimba o vorba si cu cine te ajuta la nevoie, pentru ca drumul e imprevizibil. Anul trecut, a mers in excursii de o zi pe mai multe trasee din judet, in special in zona de munte, ajungind la Andreiasu, Vidra, Vizantea Livezi, Cimpuri, Straoane, Panciu, Tifesti. Experienta unei astfel de drumetii este unica, iar descoperirile uimitoare. „Mai intii am plecat pe unde am copilarit. Acum in fiecare sfirsit de saptamina merg in drumetii cu bicicleta, e deosebit. Pe bicicleta vezi ceea ce nu poti surprinde din masina, frumusetea e la ea acasa”, ne-a spus Vasile Taban. Nu ai nevoie de mult echipament pentru a porni la drum: bicicleta rezistenta, manta de ploaie, vesta reflectorizanta, o sticla de apa, o pereche de pedale in plus si multa voie buna. Cele necesare de-ale gurii pot fi procurate de la magazinele din drum, iar cazarea se face la pensiunile din zona sau la oamenii cu suflet care ofera cazare.

„Lumea nu mai coboara din saua masinii”¦”

Din pacate, bicicleta, atit de pretuita in alte state civilizate, unde oamenii pedaleaza zilnic in drum spre serviciu, o modalitate de a ne mentine in forma si de a avea grija de mediu, nu este interesanta pentru vrinceni. „Putini sint cei amatori de plimbarea cu bicicleta, este pacat, nu s-a interesat nimeni pina acum. Lumea nu mai coboara din saua masinii si face burta”, a spus, usor intristat, Vasile Taban. Pasionatul de miscare si de frumusetea naturii este indignat ca mai marii care conduc destinele judetului sau orasului sau parlamentarii de Vrancea nu au venit niciodata cu initiativa de a amenaja piste pentru biciclisti, cit despre aleea spre Cringul Petresti, aceasta a fost data uitarii si paraginirii. Totusi, daca va simtiti captivi o saptamina intreaga intre zidurile gri ale orasului si vreti sa imbinati miscarea cu descoperirea unor locuri unice in judetul pe care atit de putin il cunoastem multi dintre noi, o iesire cu bicicleta va fi cu adevarat reconfortanta. Daca doriti sa va alaturati drumetiei pe carari de munte, puteti sa il contactati pe domnul Vasile Taban la numarul de telefon 0729.485.944 sau la sediul Primariei Focsani. Pentru ca unde sint mai multi bucuria descoperirii naturii si voia buna e mai mare!