Lepsa

Traseele turistice au fost marcate

Reprezentanţii Salvamont Vrancea au finalizat acţiunea de marcare a 9 din cele 14 trasee turistice existente pe teritoriul judeţului. Traseele au fost înfiinţate în urmă cu mai bine de 20 de ani, iar de atunci şi până acum marcajele nu au mai fost refăcute. Acţiunea a fost organizată de reprezentanţii Salvamont Vrancea, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan. De asemenea, reprezentanţii Salvamont

au primit ajutor şi din partea lui Ion Militaru, şeful Parcului Natural Putna, din partea Asociaţiei Aeco Galaţi, reprezentată de Marian Anghel, şi de Asociaţia Montana Carpaţi, reprezentată de Marius Adrian Coviltir. Totodată, la activitatea de marcare a traseelor turistice au participat şi voluntari de la Focşani, Galaţi, Deva, Bucureşti, Piatra Neamţ, Sfântu Gheorghe, Iaşi şi membri ai site-ului Carpaţi.
Pentru această activitate s-au primit sponsorizări, care au constat în materialele necesare, din partea Bricostore, Gerconf şi Vaspet Jorăşti. Şeful Salvamont Vrancea, Adrian Vrabie, a precizat că au fost marcate nouă din cele 14 trasee şi că următoarele 5 ar putea fi marcate anul acesta sau cel târziu anul viitor.
Acum, după marcarea traseelor, turiştii nu vor mai avea probleme când se vor aventura în drumeţii. Luna trecută, două grupuri de turişti s-au rătăcit în munţii Vrancei, în zona Cheile Tişiţei din Parcul Natural Putna şi la Herăstrău, zona Dealul Negru. În zona Herăstrău, s-a rătăcit un grup de turişti cehi, care a rămas blocat cu tot cu autoturism pe un drum de munte. Cehii au fost găsiţi de un reprezentant al Salvamont Vrancea, care cunoştea foarte bine zona, şi i-a ajutat pe turişti să-şi repare maşina, după care i-a scos din locul în care se rătăciseră. Cel de-al doilea grup de rătăciţi era format din patru tineri, două fete şi doi băieţi, din Constanţa, care s-au rătăcit în zona Cheile Tişiţei din Lepşa.