Lepsa

Turist din Brăila, rătăcit în Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei

9ratacit285 DAUn bărbat de 61 de ani, din Brăila, s-a rătăcit duminică în Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei. Acesta a plecat în drumeţie împreună cu alte persoane, între care şi soţia sa. După ce a parcurs o anumită distanţă, bărbatul nu a vrut să mai continuie deplasarea şi le-a spus celor din grup că vrea să se întoarcă în staţiunea Lepșa.
Bărbatul s-a gândit să scurteze drumul, aşa că a luat-o prin pădure. Văzând că nu mai ajunge la destinaţie şi că locul în care se afla îi era necunoscut, bărbatul a sunat-o pe soţia sa, care la rândul ei l-a sunat pe unul dintre angajaţii Parcului Natural Putna. Acesta din urmă a apelat la jandarmii montani, care au plecat în căutarea turistului. Potrivit plutonierului adjutant Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea, bărbatul a fost identificat de colegii săi, fiind ulterior adus în staţiune. Brăileanul era în stare bună şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 
Jandarmii îi sfătuiesc pe amatorii de turism montan să plece pe munte doar cu echipament adecvat, să aleagă traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup, să folosească numai traseele marcate şi să se informeze temeinic asupra traseului ales, să nu consume băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor, să informeze cabanierul asupra traseului ales şi să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele. 
În cazul în care au probleme, turiştii sunt sfătuiţi să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând 112, specificând datele de identificare ale persoanei care anunţă ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.