Lepsa

VIDEO şi GALERIE FOTO: Despre solidaritate şi munca în echipă, la Şcoala de vară a TSD Vrancea

 

Deputatul Cristian Dumitrescu le-a explicat, ieri, tinerilor social-democraţi, în cadrul Şcolii de Vară de la Lepşa, că trebuie să înţeleagă bine valorile social democraţiei pentru a putea face politică în adevăratul sens al cuvântului. Deputatul vrâncean a arătat că numai prin implicare şi muncă în echipă, PSD Vrancea a reuşit să câştige toate alegerile. Dumitrescu a arătat că aceleaşi ingrediente trebuie folosite şi pentru câştigarea alegerilor generale din luna decembrie. „Cel mai bun  exemplu este cel al PSD Vrancea, care împreună cu preşedintele Marian Oprişan a câştigat toate alegerile organizate în acest judeţ. Acest lucru înseamnă muncă multă, muncă în echipă, dar şi cunoaşterea valorilor social democrate. De asemenea, rezultatele au apărut deoarece au fost promovaţi oameni de valoare, oameni care nu apar din neant, ci care sunt crescuţi pentru a deveni oameni politice“, a explicat deputatul vrâncean.
Cristian Dumitrescu a arătat că acesta este motivul pentru care, împreună cu preşedintele Marian Oprişan, organizează Şcoala de Vară a TSD Vrancea şi anume „descoperirea politicienilor de mâine“.„Avem 6 ani de când, împreună cu preşedintele Marian Oprişan, organizăm Şcoala de Vară a TSD Vrancea. Şi asta în contextul în care, la nivel naţional, sunt foarte puţine organizaţii care fac astfel de manifestări. Continuăm această acţiune pentru că noi înţelegem că fără astfel de acţiuni nu putem descoperi politicienii de mâine“, a arătat Cristian Dumitrescu. Acesta  a spus că USL trebuie să câştige alegerile parlamentare pentru a putea guverna şi pentru a scoate ţara „din marasmul în care au lăsat-o guvernele lui Băsescu, dar şi pentru a scoate ţara din criza economică care ne afectează pe toţi“. 
Pe aceeaşi temă a continuat discuţiile analistul politic şi sociologul Codrin Scutaru, care le-a spus tinerilor social democraţi vrânceni că solidaritatea şi spiritul de echipă sunt foarte importante într-o luptă politică. Acesta le-a dat mai multe exemple din viaţa reală din care reieşea că numai în echipă pot fi obţinute rezultatele dorite. „Pentru a câştiga alegerile parlamentare sau orice fel de alegeri trebuie să înţelegeţi că solidaritatea şi spiritul de echipă sunt extrem de importante. De asemenea, este foarte importantă atitudinea voastră faţă de proiectele aflate în derulare la un moment dat. Oricine poate deveni parte a echipei dacă va înţelege că la un moment dat va putea avea echipa sa“, a arătat analistul politic şi sociologul Codrin Scutaru.

40 de tineri participă la şcoala de vară a TSD Vrancea

La Şcoala de vară participă 40 de tineri, care vor lua parte la mai multe conferinţe susţinute de politicieni locali şi centrali. Deschiderea oficială a lucrărilor va fi făcută, azi, de vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan. La şcoala de vară a tinerilor social democraţi sunt invitaţi să participe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova.
La finalul manifestării, preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, va oferi diplome de participare tinerilor şi premii cîştigătorilor concursurilor ce vor fi organizate pe durata celor trei zile.
PSD Vrancea a organizat pentru prima dată o şcoală de vară a tinerilor social democraţi, în 2007, la Greşu, în perioada 28-30 august.