Lepsa

Accidente în zona de munte a judeţului

Poliţiştii spun că nu e de glumit cu ATV-urile. Două accidente s-au produs pe fondul neatenţiei.

Mai mulţi turişti aflaţi la Lepşa au fost implicaţi în incidente rutiere u un accident rutier cu fugă de la locul faptei a avut loc în Focşani

Turiştii care au petrecut Paştele în zona satului turistic Lepşa au fost martorii unor accidente rutiere produse pe DN 2 D. Astfel, duminică, poliţiştii din Tulnici au fost sesizaţi că o femeie din municipiul Galaţi, în timp ce se plimba în calitate de pasager cu un A.T.V. pe raza satului Lepşa, a căzut de pe acesta, suferind vătămări corporale. Din primele verificări efectuate s-a stabilit că un bărbat din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un A.T.V pe drumul forestier Lepşa – Horumbăţ din extravilanul satului Lepşa, din cauza neatenţiei în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului forestier. În urma producerii evenimentului femeia, în calitate de pasager, a căzut de pe ATV, suferind mai multe leziuni în zona feţei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului. Tot la Lepşa, un tânăr de 22 ani, din comuna Vînători, judeţul Galaţi, a fost depistat în timp ce conducea un ATV, fără să deţină permis de conducere.  Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că ATV-ul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de un tânăr de 23 ani, din municipiul Galaţi, care cunoştea faptul că acesta nu deţine permis de conducere. Tot la munte, pe raza localităţii Bârseşti, un bărbat de 44 ani, din comuna Vulturu, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în pantă şi curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-un şanţ, lovindu-se de capătul unui podeţ din beton. În urma producerii impactului, a rezultat răninrea gravă a bărbatului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Accident şi în Focşani

Un accident rutier a avut loc şi în Focşani în prima zi de Paşti. Pe strada Revoluţiei din municipiul Focşani, un tânăr de 21 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat virajul la stânga pentru a pătrunde într-o parcare şi a intrat în coliziune frontală cu un biciclist care circula din sensul opus de mers. În urma producerii impactului a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind depistat la ora 21.10 pe strada Aleea Stadionului din municipiul Focşani. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal. Luni, poliţiştii rutieri au depistat pe strada prof. Ghe. Longinescu din municipiul Focşani, o tânără de 20 ani, din  localitatea Ploscuţeni, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulatie din data de 15 iulie 2014. Şi pe DN 25 A, un tânăr de 26 ani, din comuna Năneşti, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, având montate numere false de înmatriculare.