Lepsa

GALERIE FOTO : Continuă lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare din Tulnici

Autorităţile locale din Tulnici continuă lucrările la două obiective de investiţii în infrastructura locală. Este vorba de reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă în comuna Tulnici – etapa a II-a, investiţie ce are o valoare rămasă de executat de 3,7 milioane de lei şi realizarea unui sistem de canalizare, reţele colectoare şi staţie de epurare în Tulnici – Coza, în valoare de aproape 552 mii lei. Lucrările de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă au demarat în 2012. Valoarea totală a investiţiei este de peste un milion de euro. Lucrările constau în captarea unor izvoare situate în zona Recea din Fundul Cozi, construirea unor rezervoare de mare capacitate, realizarea a 16 kilometri de reţea de aducţiune, realizarea a 15 kilometri de reţea de distribuţie şi construirea unei staţii de dedurizare şi clorinare a apei potabile.

„Am demarat lucrările şi la etapa a doua, lucrări care constau în realizarea unui bazin de înmagazinare a apei cu o capacitate de 100 metri cubi, dar și la staţia de filtrare şi clorinarea a apei. Acestea vor fi gata până la sfârșitul acestui an. Practic, din cei 18 kilometri de distribuţie a apei au fost executaţi aproximativ 9 kilometri“  
, a afirmat primarul Valentin Bâznă. Acesta a adăugat că întregul proiect cu cele două etape, trebuie finalizat anul viitor.

„Sperăm să avem finanţare pentru finalizarea proiectului care înseamnă alimentare cu apă şi canalizare pentru satele Tulnici şi Coza“  
, a spus primarul Valentin Bîznă.

Primarul Valentin Bâznă a susţinut că finalizarea acestui proiect este dorinţa fiecărui locuitor al comunei pe care o conduce.

„În satul Coza nu există deloc sistem de alimentare cu apă, iar în satul Tulnici funcţionează o reţea foarte veche care are un debit foarte mic şi care funcţionează doar câteva ore dimineaţa şi câteva ore seara“ 
, a spus primarul Valentin Bîznă.

Edilul şef din Tulnici a mai spus că în comuna pe care o conduce, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, se află în derulare proiectul Vranceaqua, derulat de administraţia judeţeană, proiect prin intermediul căruia se va realiza sistemul de alimentare cu apă şi canalizare în satele Lepşa şi Greşu.
„Prin intermediul Consiliului Judeţean se derulează proiectul Vranceaqua, proiect în care este prins un sistem de alimentare cu apă şi canalizare pentru zonele Lepşa – Greşu, investiţie în care noi am fost prinşi cu sprijinul preşedintelui Marian Oprişan. Practic, acest proiect prevede realizarea unui sistem modern de alimentare cu apă, canalizare, staţie de epurare şi tot ceea ce ţine de alimentarea cu apă“  , a precizat primarul Valentin Bîznă.