Lepsa

GALERIE FOTO: Tinerii învaţă valorile social-democraţiei în cadrul Şcolii de vară a TSD Vrancea

3TSD   Vicepreşedintele Senatului României, senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul PSD de Vrancea Petru Filip, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi directorul general pentru coordonarea Agenţiilor de Plăţi, Vasile Carnariu, s-au adresat ieri, tinerilor participanţi la a 7-a  ediţie a Şcolii de Vară a TSD Vrancea. Deschiderea oficială a Şcolii de Vară are loc astăzi, în prezenţa vicepreşedintelui PSD, Marian Oprişan. La eveniment sunt aşteptaţi să participe ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Regionalizarea, descentralizarea şi revizuirea Constituţiei, sunt doar câteva din temele abordate pe parcursul celor trei zile la Şcoala de vară.

Aproximativ 90 de tineri social democraţi vrânceni participă timp de trei zile la Şcoala de vară a TSD Vrancea, organizată la Lepşa.
Vicepreşedintele Senatului României, senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu a declarat că şapte ani înseamnă deja o tradiţie, iar organizarea Şcolii de Vară înseamnă foarte mult pentru tinerii social democraţi care au ocazia de a dezbate diverse teme de care sunt interesaţi. „Anul acesta avem un record de participare, aproximativ 90 de persoane, ceea ce ne arată nouă că interesul tinerilor pentru politică a crescut, situaţie care nu poate decât să ne bucure. De asemenea, trebuie apreciată deschiderea pe care preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan o are faţă de tineri şi faptul că susţine toate activităţile în care sunt implicaţi tinerii“, a spus senatorul Dumitrescu.
Acesta a arătat că tinerii trebuie să ştie că politica social democrată are ca principal scop crearea unui trai mai bun pentru români, iar guvernul Ponta deja a luat acele măsuri reparatorii la deciziile luate de guvernele PDL. „Avem un guvern solid susţinut de 70 la sută din Parlament, dar şi asteptările oamenilor sunt foarte mari. În acest context, guvernul trebuie să găsească soluţii la toate problemele românilor ceea ce înseamnă cu adevărat o mare provocare“, a spus Cristian Dumitrescu.
Vicepreşedintele Senatului României a declarat că este extrem de bucuros că împreună cu vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan organizează cea de-a şaptea ediţie a Şcolii de Vară a tinerilor social democraţi, manifestare recunoscută la nivel naţional. „Tema pe care ne-am propus-o pentru această ediţie, «Anul 2013 anul politicii realiste pentru o bună guvernare în România» este extrem de importantă în condiţiile în care USL şi PSD îşi propun o abordare pragmatică şi realistă a guvernului în folosul cetăţeanului“, a precizat senatorul Dumitrescu.

descărcare
Valorile, motivul pentru care tinerii trebuie să intre în politică

Prestigiul Şcolii de vară a TSD Vrancea a fost subliniat de senatorul Ecaterina Andronescu. Fostul ministru al Educaţiei a declarat aseară la că este cea mai numeroasă Şcoală de vară la care participă, precizând că se bucură atunci când tinerii se îndreaptă din ce în ce mai mult către politică. „Trebuie să avem un set de valori care ne ghidează în politică, acesta fiind motivul pentru care să vă îndreptaţi către politica. Nu trebuie să facem ca cei din PDL, care în 8 ani de zile au lăsat doar pîrjol în urmă, iar noi nu putem face dintr-un câmp pârjolit unul plin de flori“, a afirmat Ecaterina Andronescu.
Fostul ministru al Educatiei a dat exemplul proiectului Roşia Montană, care în anii trecuţi era susţinut de Traian Băsescu, dar care astăzi atacă acest proiect. „Roşia Montană a fost un proiect susţinut până acum de preşedintele Traian Băsescu . Acesta periodic ieşea şi mai spunea ceva de Roşia Montană şi mai creşteau acţiunile acelei companii cu 15-20 la sută. Acum a schimbat tactica şi încearcă să dea vina pe cei care azi sunt responsabili în faţa ţării, respectiv guvernul Victor Ponta. Cred ca memoria oamenilor nu va fi aşa de scurtă şi îşi reamintesc cine sunt cei care le-au tăiat salariile, pensiile şi ajutoarele sociale. Sunt convinsă că PDL şi cei care l-au condus vor plăti pentru toate suferinţele aduse poporului roman“, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Sistem de educaţie bazat pe creativitate

Educaţia este esenţiala pentru tineri, a susţinut senatorul Ecaterina Andronescu, adaugând că fără educaţie viitorul unei naţiuni este unul incert. „Avem nevoie de un sistem de educaţie care să se bazeze pe creativitate. Vrem să introducem bazele normative care să permită aplicarea educaţiei. De asemenea, educaţia trebuie să fie personalizată, susţinând că aşa cum oamenii nu sunt identici nici educaţia nu trebuie să fie identică la toate persoanele“, a afirmat senatorul social democrat.
Ecaterina Andronescu a precizat că trebuie crescută performanţa în îinvăţământ şi trebuie create condiţii optime tinerilor pentru a învăţa într-un cadru adecvat. Aceasta a susţinut că ar trebui creată o platformă on line care să fie disponibilă în fiecare şcoală şi care să poată fi accesată de elevi. „Trebuie să creştem performanţa sistemului de învăţământ şi să creem condiţii pentru ca tinerii să nu mai fie obligaţi să meargă pe jos zeci de kilometri. Trebuie să găsim acele soluţii mai bune şi mai flexibile ca orice elev să poată în orice moment accesa un sistem care să-i ofere informaţiile pe care şi le doreşte. Pentru asta trebuie organizată o platformă cu informaţiile necesare care să fie puse la dispoziţia şcolilor şi ulterior, on line, fiecare elev să o poata accesa”, a spus Ecaterina Andronescu.

O tabletă pentru fiecare elev

Fostul ministru al Educaţiei a susţinut că sistemele moderne, noile tehnologii, trebuie să fie implementate în învăţământ, susţinând chiar că manualele şcolare ar putea fi înlocuite cu tablete precizând ca elevii ar trebui să primească la începutul anului scolar câte o tabletă care să conţină toate informaţiile care se află în manualele stabilite de programa şcolară.  „Tableta ar trebui să fie dată la începutul anului fiecărui elev şi să se găsească pe ea toate materialele de care are nevoie. Trebuie să privim înainte şi nu înapoi, iar în loc să dăm înapoi la UE banii necheltuiţi, să accesăm proiecte ca să cumpărăm calculatoare şi să creem o infrastructură în acest sens“, a precizat fostul ministru al Educaţiei, adaugând că „şcoala românească nu scoate tâmpiţi aşa cum ni se spune de către o persoană importantă“.

Diplome pentru participanţii la Şcoala de Vară

Deschiderea oficială a Şcolii de Vară are loc astăzi, în prezenţa vicepreşedintelui PSD, Marian Oprişan. La eveniment sunt aşteptaţi să participe ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Vor mai fi prezenţi vicepreşedintele Senatului României, senatorul Cristian Dumitrescu, deputaţii Ciprian Nica şi Victor Roman, dar şi  directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu. Şcoala de vară a TSD Vrancea se desfăşoară pe mai multe module, urmând ca invitaţii să propună spre dezbatere diverse teme. La finalul manifestării, preşedintele Marian Oprişan va oferi diplome de participare tinerilor şi premii câştigătorilor concursurilor organizate pe durata celor trei zile.