Lepsa

ULTIMA ORĂ: Microbuz şcolar blocat în zăpadă la Vintileasca

   Iarna şi-a intrat în drepturi pe raza judeţului Vrancea deşi, din punct de vedere calendaristic, suntem în plină toamnă. Un microbuz şcolar a rămas înzăpezit în localitatea Poiana Stoichii din comuna vrânceană Vintileasca. Microbuzul aducea copiii la şcoala de centru din Vintileasca. În zonă stratul de zăpadă are 10 centimetri şi ninge viscolit. „Microbuzul şcolar a rămas înzăpezit în satul Poiana Stoichi, din cauza stratului gros de zăpadă aflat pe carosabil. De reţinut că în zonă este viscol ceea ce îngreunează şi mai mult deplasarea maşinilor. Am mers personal cu un utilaj cu lamă şi am scos microbuzul din nămeţi, iar copii au ajuns cu bine la şcoală“,  a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru. Acesta a spune că a solicitat ISJ Vrancea un microbuz cu tracţiune 4×4 pentru a face faţă perioadei de iarnă. „Pentru a putea deplasa copiii  la şcoală şi de la şcoală către casele lor avem nevoie de un microbuz şcolar cu tracţiune integrală. Drumurile sunt foarte grele în zona de munte iar odată cu venirea iernii devin aproape impracticabile“, a spus Georgel Spătaru.
Primarul din Vintileasca a precizat că bătrânii din zonă nu îşi aduc aminte ca să ningă atât de mult şi atât de devreme. „Bătrânii spun că nu au mai întâlnit aşa ceva. Porumbul este necules, merele sunt în copaci, iar iarna şi-a reintrat deja în drepturi“, a mai spus primarul din Vintileasca, Georgel Spătaru.
Serviciul de Poliţie Rutieră Vrancea a anunţat, marţi dimineaţă, închiderea circulaţiei pe DN 2D Focşani-Ojdula –Tîrgu Secuiesc-Braşov, pe sectorul Lepşa Ojdula. Decizia a fost luată ca urmare a căderilor masive de precipitaţii sub formă de zăpadă. Din acest motiv mai multe autovehicule au rămas blocate în zăpada care are o grosime de 10 centimetri pe carosabil. „Am luat decizia închiderii drumului naţional 2D pe sectorul Lepşa- Ojdula, deoarece în această zonă a nins abundent, stratul de zăpadă atingând 10 centimetri, în zonă fiind şi viscol. Echipaje ale Poliţiei Rutiere sunt şi la Lepşa şi la Ojdula iar conducătorii auto care vor să traverseze acest sector de drum sunt direcţionaţi pe alte rute ocolitoare. Traficul va fi reluat atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru“, a precizat inspectorul principal Cătălin Manea, de la Poliţia Rutieră Vrancea.