Lepsa

Începe Şcoala de vară pentru tinerii social democraţi vrânceni

   PSD Vrancea organizează la Lepşa, în perioada 11-13 septembrie, „Şcoala de Vară a Tineretului Social Democrat Vrâncean“, ediţia a-VII-a. La Şcoala de vară vor participa 80 de tineri, care vor lua parte la mai multe conferinţe susţinute de politicieni locali şi centrali.
   Deschiderea lucrărilor va fi făcută de vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan. La şcoala de vară a tinerilor social democraţi sunt invitaţi să participe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, senatorul Ecaterina Andronescu, fost ministrul al Educaţiei. Vor mai fi prezenţi vicepreşedintele Seanatului României, senatorul Cristian Dumitrescu, deputatul Ciprian Nica şi directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu. Printre invitaţi se va afla şi analistul politic Dan Mihalache.
   Şcoala de vară a TSD Vrancea se va desfăşura pe mai multe module, urmând ca invitaţii să propună spre dezbatere diverse teme. La finalul manifestării, Marian Oprişan va oferi diplome de participare tinerilor şi premii cîştigătorilor concursurilor ce vor fi organizate pe durata celor trei zile.
   Vicepreşedintele Seanatului României, senatorul Cristian Dumitrescu a declarat că este extrem de bucuros că împreună cu vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan organizează cea de-a şaptea ediţie a Şcolii de Vară a tinerilor social democraţi, manifestare intrată deja în tradiţie şi recunoscută la nivel naţional.„Tema pe care ne-am propus-o pentru această ediţie, «Anul 2013 anul politicii realiste pentru o bună guvernare în România» este extrem de importantă în condiţiile în care USL şi PSD îşi propun o abordare pragmatică şi realistă a guvernului în folosul cetăţeanului. Miniştri, analişti politici, lideri de partid vor explica tinerilor vrânceni, pe parcursul a 3 zile de cursuri, efectele unei abordări realiste a problemelor cetăţeanului, care înseamnă nu numai revenirea la veniturile tăiate de regimul Băsescu, restituirea pensiilor abuziv amputate de guvernul Boc, ci şi regionalizarea şi descentralizarea administrativ teritorială, modificarea Constituţiei şi crearea unui climat investiţional corect, stabil şi sănătos“, a precizat senatorul vrâncean.
   Cristian Dumitrescu a susţinut că abordarea directă, fără înflorituri şi fără falsitate a fost una din caracteristicile şi specificul şcolii de vară vrâncene.