Lepsa

Incapabilii de la PDL blochează reabilitarea DN 2 D

Lucrările la DN 2D Focşani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Braşov vor fi blocate, pe sectorul Tulnici-Ojdula, din cauza incompetenţei celor de la Mediu. O investiţie de 185 milioane euro este blocată pentru că funcţionari din instituţiile de mediu şi de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, beneficiarul lucrării, nu sînt în stare să întocmescă documentaţia tehnică.

Deşi confirmă că investiţia nu are un impact semnificativ asupra mediului, reprezentanţii Agenţiei de Protecţia Mediului spun că protejarea speciilor de animale şi plante din Parcul Natural Putna trebuia să se regăsească în studiul tehnic. Iniţiatorul şi susţinătorul acestui proiect, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că un astfel de proiect este blocat din cauza „portocaliilor din judeţul Vrancea care sînt nişte incapabili, tîmpiţi şi de rea credinţă“.

Reabilitarea drumului naţional 2D Focşani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Braşov este blocată pe sectorul Tulnici-Ojdula din cauza incompetenţei funcţionarilor din instituţiile statului, care ar fi trebuit să asigure toate condiţiile pentru derularea unei asemenea investiţii. Lucrările sînt blocate după ce Agenţia Naţională de Mediu a impus anumite completări în studiul de impact, realizat de evaluatorul stabilit de beneficiar, adică de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Adică două instituţii ale statului nu au reuşit să colaboreze şi să realizeze un studiu de impact, care să permită derularea acestei investiţii vitale pentru locuitorii de pe Valea Putnei, dar şi din judeţele Covasna şi Braşov.
În parcul Natural Putna sînt ocrotite cîteva specii de carnivore mari şi circa 12 specii de amfibieni, respectiv broscuţa roşie de pădure, broscuţa cu burta galbenă, salamandra şi altele. Ori, DN 2D traversează cîteva zone în care se regăsesc astfel de specii, iar evaluatorul Iptana, cel stabilit de CNADN, nu a specificat în studiul de mediu cum sînt afectate aceste broaşte şi alte specii de plante. Situaţia se repetă şi la nivelul judeţului Covasna, unde DN 2D traversează un alt sit comunitar. Nici pentru acea zonă nu se specifică în studiu cum sînt afectate speciile protejate.
Aşa se face că o investiţie de aproape 200 milioane euro, care ar duce la dezvoltarea economică a întregii zone, este blocată pe motiv că nu se spune într-un studiu cum sînt afectate cîteva specii de broaşte şi tufe. În timp ce vina este pasată de la o instituţie la alta, drumul naţional rămîne aproape impracticabil pe anumite zone, iar oamenii se gîndesc deja că vor trebui să mai aştepte măcar un an pînă cînd vor putea circula ca într-un stat european. Într-adevăr, broscuţele şi alte specii de animale sînt protejate în alte ţări europene, însă acele state au deja drumuri, autostrăzi care asigură condiţii civilizate şi nu se găsesc în situaţia României unde drumurile sînt pline gropi pentru că Guvernul nu are bani să le repare.

„Pedeliştii din Vrancea, mai răi şi mai incompetenţi decît legionarii“

Iniţiatorul şi susţinătorul acestui proiect, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că un astfel de proiect este blocat din cauza „portocaliilor din judeţul Vrancea, care sînt nişte incapabili, tîmpiţi şi de rea credinţă“. „Aceşti portocalii din judeţul Vrancea sînt nişte incapabili, sînt tîmpiţi şi de rea credinţă. Unii au muncit zece ani ca visul vrîncenilor să devină realitate, adică trecerea peste Carpaţi cu ajutorul DN 2D Focşani-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Braşov, iar nişte boi din plan local, care nu au nici o legătură cu protecţia mediului, cu realitatea şi profesia, nu sînt în stare ca împreună cu proiectantul să schimbe două hîrtii într-o documentaţie. Îmi cer scuze cetăţenilor judeţului Vrancea pentru limbaj, nu mă caracterizează, dar nu mai pot să suport atîta minciună, mizerie şi incompetenţă“, a spus Marian Oprişan.
Şeful administraţiei judeţene a precizat că mai multe proiecte importante pentru vrînceni au fost pierdute din cauza inconştienţei pedeliştilor, pentru care nu contează că „oamenii înoată prin noroaie“.
„Creditul pentru asfaltarea străzilor municipiului Focşani a fost întîrziat un an şi jumătate. Din cauza lor (a PDL-n.r.) am pierdut, în 2005, 14 milioane de euro pentru proiectul de infrastructură turistică Lepşa-Soveja. Din cauza lor (a PDL-n.r.) şi a lipsei de cofinanţare, am pierdut o finanţare de 560 de mii de euro pentru trei poduri distruse de calamităţile din 2005. Nu sînt în stare nici acum, după cinci ani de zile, să aducă măcar bani să reparăm infrastructura distrusă de inundaţiile din 2005. Oamenii înoată în noroaie şi trec cu piciorul prin rîpe şi vaduri de apă. Este strigător la cer cum dau dovadă de răutate şi şantaj, minţind într-un mod ordinar populaţia judeţului Vrancea“, a mai arătat Marian Oprişan.
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai susţinut că pedeliştii sînt doar o gaşcă de oameni interesaţi de funcţii care vor să-şi hărţuiască adversarii politici cu DNA dar nu sînt interesaţi de problemele şi necazurile oamenilor din Vrancea. „Nu sunt interesaţi (pedeliştii-n.r.) decît de posturi, funcţii şi să-şi aducă găştile în instituţii publice, să-şi hărţuiască adversarii politici cu DNA, să şantajeze primarii sau agenţii economici ca să le dea bani, bani cu care să cumpere voturi. După părerea mea, pedeliştii din Vrancea sînt mai răi şi mai incompetenţi decît legionarii“, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

Oprişan a obţinut fonduri pentru finalizarea DN 2D

Proiectul de modernizare a DN 2D a fost iniţiat, în 1996, de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, şi de fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Drumul are o lungime de 118 kilometri, pe care se vor construi sau vor fi modernizate 35 de poduri, cu o lungime totală de 1,2 kilometri. Cel mai lung pod, de 287 de metri, a fost deja reabilitat peste rîul Putna, în localitatea Vidra. Pe o distanţă de 3 kilometri, între kilometrii 105 şi 108, drumul va părăsi actualul traseu.
Proiectul prevede reabilitarea sectorului asfaltat şi asfaltarea celor 24 de kilometri de drum pe tronsonul Greşu-Ojdula, refacerea zidurilor de sprijin, a sistemelor de colectare şi evacuare a apelor meteorice, refacerea şi modernizarea lucrărilor de corecţie a torenţilor. Procedurile de modernizare a acestui drum au început din decembrie 2002, cînd a fost publicat anunţul de intenţie în Monitorul Oficial. Ulterior, pe 12 martie 2003, a fost selectată societatea Solel Boneh Internaţional, pentru a realiza lucrarea. În 2004, au fost realizate studiul de fezabilitate şi proiectul de execuţie, pentru care au fost cheltuiţi 2,5 milioane de euro.
Lucrările ar fi trebuit demarate în 2005, numai că Guvernul Alianţei D.A. a boicotat acest proiect şi a renunţat la parteneriatul public-privat încheiat cu societatea Solel Boneh Internaţional. După zeci de demersuri şi de memorii depuse la Guvern şi ministerele abilitate de către Marian Oprişan, proiectul a fost reluat în 2007 dar cu finanţare integrală de la bugetul de stat, etapizat, pînă în anul 2013. Mai exact, este vorba de o întîrziere de aproape 10 ani a acestui proiect iar finalizarea lui depinde de resursele financiare pe care guvernanţii reuşesc să le atragă la bugetul de stat.
În urma discuţiilor de acum două săptămîni dintre preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, şi premierul Emi Boc, acesta a promis că Executivul va găsi fonduri pentru ca DN 2D să poată fi finalizat pînă la începutul anului 2011. Culmea, în aceeaşi zi, erau practic blocate lucrările la acest drum deoarece se descopereau condiţii de mediu care nu erau respectate de proiectant.
Societatea UMB Spedition a turnat stratul de egalizare şi binderul pînă în zona localităţii Ojdula din judeţul Covasna, excepţie făcînd porţiunea de drum între Tulnici şi Lepşa, pe care nu a fost turnat stratul de asfalt din cauza lucrărilor complexe de lărgire a drumului naţional.