Lepsa

Liniştea credincioşilor, „păzită“ de poliţişti şi jandarmi

Poliţiştii şi jandarmii vrânceni nu vor avea liber de Paşte. Ei vor fi la datorie şi vor răspunde tuturor solicitărilor venite din partea cetăţenilor n În perioada 12 – 16 aprilie, câteva sute de oameni ai legii vor fi în mijlocul cetăţenilor şi vor avea grijă ca aceştia să-şi petreacă sărbătorile în siguranţă.

Începând de astăzi şi până pe 16 aprilie, peste 400 de jandarmi vrânceni vor desfăşura acţiuni specifice de asigurare a ordinii pu-blice, atât independent cât şi în patrule mixte, cu lucrători de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Vrancea.
Ei vor fi prezenţi în 26 de biserici şi 2 cimitire din municipiile Focşani şi Adjud, oraşele Odobeşti, Panciu şi Mărăşeşti, loca-lităţile Slobozia Bradului, Lepşa şi Soveja şi Schitul Dălhăuţi. „Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ-n.r.) Vrancea îşi va intensifica măsurile şi acţiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorile pascale. Acestea se vor desfăşura în special în zona lăcaşelor de cult, pe traseele de deplasare a procesiunilor religioase, precum şi în locurile şi mediile cu potenţial infracţional ridicat în vederea prevenirii săvârşirii faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum cerşetoria, vagabondajul, prostituţia, tâlhăriile, consumul de băuturi alcoolice în locuri neautorizate sau actele săvârşite cu violenţă“, spune plutonierul adjutant Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al IJJ.
De asemenea, jandarmii vor desfăşura misiuni specifice de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zonele de agrement de pe traseul Tulnici- Lepşa – Greşu, staţiunea Soveja, precum şi în Crângul Petreşti.
Au fost constituite rezerve mobile de intervenţie, care pot interveni în timp scurt pentru aplanarea eventualelor conflicte, pentru restabilirea ordinii publice sau sprijinirea colegilor de serviciu aflaţi în dispozitivele de ordine publică.