Lepsa

Microbuz şcolar blocat de zăpadă la Vintileasca

thumbnailIncidentul s-a produs dimineaţă în satul Poiana Stoichii în momentul în care microbuzul, în care se aflau elevii navetişti, nu a mai putut înainta din cauza stratului de zăpadă, care măsura dimineaţă în unele locuri şi 12 centimetri.

În microbuz se aflau cei trei elevi care fac zilnic naveta pe ruta Poiana Stoichii-Şcoala Bahnele, microbuzul fiind scos din zăpadă după ce s-a intervenit cu un utilaj din cadrul primăriei. „Microbuzul nu a mai putut să înainteze deşi este echipat de iarnă. Ninge în continuare în localitate, stratul de zăpadă este de 15 centimetri”, spune primarul Georgel Viorel Spătaru. Tot astăzi, pe DN2D traficul rutier a fost blocat în zona Ojdula-Tulnici. Aurorităţile au intervenit cu utilaje astfel încat traficul să poată fi realuat. „ Având în vedere că în unele zone montane ninge, le reamintim conducătorilor auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă. În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate”, recomandă poliţiştii de la Circulaţie.

Microbuz şcolar rămas blocat în zăpadă, în Vrancea

Un microbuz şcolar care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea, unde ninge viscolit, pentru scoaterea maşinii din zăpadă intervenindu-se cu un utilaj al primăriei.

Microbuz şcolar rămas blocat în zăpadă, în Vrancea

Microbuzul, care transporta elevi la şcoală în comuna Vintileasca, a rămas înzăpezit în localitatea Poiana Stoichii.

„Microbuzul şcolar a rămas înzăpezit în satul Poiana Stoichi, din cauza stratului gros de zăpadă de pe carosabil. În zonă este viscol, ceea ce îngreunează şi mai mult deplasarea maşinilor. Am mers cu un utilaj cu lamă şi am scos microbuzul din zăpadăi, iar copiii au ajuns cu bine la şcoală. Bătrânii spun că nu au mai întâlnit aşa ceva. Porumbul este necules, merele sunt în copaci, iar iarna a venit”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru.

El spune că a solicitat ISJ Vrancea un microbuz cu tracţiune 4×4 pentru a face faţă perioadei de iarnă.

„Pentru a putea duce copiii la şcoală şi de la şcoală către casele lor avem nevoie de un microbuz şcolar cu tracţiune integrală. Drumurile sunt foarte grele în zona de munte, iar odată cu venirea iernii devin aproape impracticabile”, a mai spus Georgel Spătaru.

Marţi dimineaţă, un drum naţional a fost blocat în judeţul Vrancea din cauza zăpezii. Astfel, traficul rutier a fost închis, timp de aproximativ două ore, pe DN 2D Focşani-Ojdula -Tîrgu Secuiesc-Braşov, pe sectorul Lepşa-Ojdula.

Imagini de la Greşu – foto: Ziarul de Vrancea