Lepsa

A venit IARNA în octombrie în zonele de munte ale judeţului Vrancea!

thumbnail (1)Un microbuz şcolar care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, azi dimineaţă, în comuna Vintileasca , unde ninge viscolit. Pentru scoaterea maşinii din zăpadă s-a intervenit cu un utilaj al primăriei. Tot azi a fost blocat aproximativ două ore, în judeţul Vrancea din cauza zăpezii, traficul rutier , pe DN 2D Focşani-Ojdula -Tîrgu Secuiesc-Braşov, pe sectorul Lepşa-Ojdula. Iarna s-a instalat deja deasemeni în numeroase zone montane din Romania, mai multe drumuri din ţară fiind ÎNZĂPEZITE

Iarna s-a instalat deja în zonele montane din ţară. În Braşov, Harghita, Vrancea, Covasna şi Suceava s-a aşternut deja un strat de ninsoare. Trei accidente au avut loc în numai 10 minute pe DN1, la Timişul de Jos, în judeţul Braşov, unde ninge abundent.

Mai multe drumuri din ţară sunt ÎNZĂPEZITE

Iarna s-a instalat deja in zonele montane din tara

Iarna s-a instalat deja în zonele montane din ţară

La munte se poate spune că a venit deja iarna. În mai multe localităţi s-a aşternut deja un strat subţire de zăpadă.

Mai multe accidente s-au produs pe DN 1 din cauza vremii. O maşină de teren a derapat şi a intrat într-un stâlp pe care l-a dărâmat. În zonă ninge şi şoseaua este udă.

Mai multe maşini au rămas împotmolite în zapadă în judeţul Covasna pentru că autoturismele nu erau echipate de iarnă.

Zăpada a acoperit carosabilul şi pe mai multe drumuri din Harghita, Vrancea, Covasna şi Suceava.

Un microbuz şcolar care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea, unde ninge viscolit. Pentru scoaterea maşinii din zăpadă s-a intervenit cu un utilaj al primăriei.

Marţi dimineaţă, un drum naţional a fost blocat în judeţul Vrancea din cauza zăpezii. Astfel, traficul rutier a fost închis, timp de aproximativ două ore, pe DN 2D Focşani-Ojdula -Tîrgu Secuiesc-Braşov, pe sectorul Lepşa-Ojdula.

La peste 2000 de metri, în Bucegi, zăpada măsoară 15 centimetri şi ninge în continuare.

Temperaturile minime nu depăşesc 0 grade Celsius, iar în weekend va fi şi mai frig.

Foto cu zăpada căzută în această dimineaţă la Greşu în judeţul VranceaFoto cu zăpada căzută în această dimineaţă la Soveja în judeţul Vrancea

Iarna in centrul tarii.

La Brasov ninge din aceasta dimineata.

Restrictii de circulatie pe drumurile cu zapada din

Vrancea, Arges, Prahova, Brasov si Covasna

  In centrul tarii ploaia care cade din noaptea de duminica s-a transformat in lapovita si ninsoare. In Brasov ninge de marti dimineata chiar in oras. La ora 13:00 erau 0 grade la Brasov. Meteorologii spun ca la inaltimi mari ninge deja consistent. Centrul Infotrafic anunta ca autovehiculele  neechipate cu anvelope de iarna nu pot circula marti dupa-amiaza pe unele tronsoane de drum pe care s-a depus un strat de zapada in judetele Vrancea, Arges, Prahova si Brasov, pentru ca drumarii sa poata actiona pentru deszapezire.La ora 13.00 erau 0 grade la Brasov si 1 grad la Intorsura Buzaului. Pe varfurile montane temperaturile erau si de -5 grade, in timp ce la Mangalia era cel mai cald din tara, 16 grade. La Bucuresti erau 7 grade.

Potrivit informatiilor furnizate de Centrul Infotrafic din IGPR, pe DN2D Ojdula – limita cu judetul Vrancea si pe DN11 Bretcu – Oituz este restrictionat accesul autovehiculelor neechipate pentru circulatia in conditii de iarna.

In judetul Arges, pe DN73 Campulung – limita cu judetul Brasov si pe DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste a fost restrictionat accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone care nu sunt echipate pentru circulatia in conditii de iarna, in vederea facilitarii interventiei utilajelor de deszapezire.

In judetul Covasna, traficul rutier este intrerupt pe DN10, in zona Intorsura Buzaului, din cauza unui autotren care a derapat pe carosabilul acoperit cu zapada.

Si in judetul Brasov a fost restrictionat accesul autovehiculelor neechipate pentru circulatia in conditii de iarna pe DN1, intre Darste si limita cu judetul Prahova, in zona statiunii Predeal, pentru a preveni blocarea drumului si pentru a se efectua deszapezirea.