Lepsa

Vacanță stricată de râul Lepșuleț. Turiști evacuați după ce apa a stricat un podeț

vacantaMini-vacanţa de Rusalii s-a transformat într-un coşmar pentru 10 persoane care se aflau cazate într-o pensiune din Lepşa, comuna Tulnici. Acestea au văzut moartea cu ochii sâmbătă, 18 iunie, după ce podeţul din faţa casei de vacanţă în care erau cazați a fost înghiţit de ape, în urma ploilor căzute în zilele anterioare. Râul Lepşuleţ, care mai ieri era doar un firicel de apă, în numai câteva ore s-a transformat într-un râu învolburat, ce părea să măture tot în calea lui.

Speriaţi, sâmbătă, în jurul orei 22.00, turiştii au sunat la 112 și au cerut ajutorul, iar la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale cu apă şi spumă, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD. La intervenţie au mai participat şi reprezentanți ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din Tulnici. Niciunul dintre turişti nu a vrut să mai rămână la pensiune, motiv pentru care au fost transferaţi în tabăra de la Gălăciuc.

În timpul intervenţiei, nimeni nu a avut de suferit.

„2 echipaje de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Anghel Saligny al judeţului Vrancea au intervenit pentru evacuarea a 10 persoane (9 adulţi şi un copil) de la o pensiune din localitatea Lepşa, comuna Tulnici. Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în data de 18.06.2016, în jurul orei 22.00 şi imediat s-au deplasat către locul indicat două echipaje de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD. La intervenţie a participat şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Tulnici. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că singura problemă o reprezenta faptul că accesul către pensiune se putea face doar pietonal, deoarece un podeț, aflat pe drumul de acces către pensiune, a fost distrus de viitură, turiştii manifestându-şi dorinţa de a părăsi locaţia. Au fost evacuaţi şi transportaţi în Tabăra Gălăciuc din comuna Tulnici“  
, au transmis reprezentanții ISU Vrancea, prin intermediul unui comunicat de presă.