Lepsa

Lucrările de reabilitare a DN Lepşa – Soveja vor începe anul acesta

Am avut o discuţie extrem de serioasă cu Narcis Neaga (directorul general al CNADNR – n.r.) şi a fost găsită soluţia de finanţare la drumul naţional Lepşa – Soveja. În prezent se lucrează la documentaţia pentru această investiţie şi urmează să mai purtăm o rundă de discuţii la nivelul CNADNR-ului în aşa fel încât să vedem parcursul legal de declanşare a acestei investiţii. Pot să vă spun că este posibil ca în acest an să înceapă lucrările la proiectul de reabilitare a celor 14 kilometri care leagă DN 2D de DN 2L“ , a afirmat Marian Oprişan. Şeful administraţiei judeţene i-a solicitat premierului Victor Ponta, care a venit la Lepşa săptămâna trecută să vadă stadiul lucrărilor la DN 2D, să aloce fonduri și pentru reabilitarea sectorului de drum naţional Lepşa – Soveja.
Domnule prim-ministru, rugămintea noastră era ca sectorul de drum naţional Coașa – Soveja, adică cei 14 kilometri, să fie prins în rectificarea bugetară din această lună. Sunt 14 kilometri. Este vorba de 25-30 de milioane de lei pentru reabilitarea acestui sector de drum. Trebuie să ştiţi că inundațiile din 2005 ne-au distrus acest drum“ , a spus atunci Marian Oprişan.
Premierul Victor Ponta a dat asigurări că va fi reabilitat și DN 2L
  Preşedintele Marian Oprişan a reamintit că de joi au început lucrările de reabilitare a sectorului de drumul naţional DN 2D între limita judeţ Vrancea şi Ojdula. El a precizat că la solicitarea sa, premierul Victor Ponta a aprobat finanţarea pentru acest sector, iar directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Lucrările de reabilitare a DN 2D Focşani – Vidra – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Braşov au fost împărţite în trei sectoare, respectiv Focşani-Bîrseşti (finalizat), Bîrseşti – limită judeţ Covasna şi limită judeţ Covasna – Ojdula. Până săptămâna trecută era asigurată finanţare şi erau executate lucrări doar pe sectorul Bîrseşti – limită judeţ Covasna, practic stratul de asfalt se oprea la ieşirea din Vrancea.
  Premierul Victor Ponta a vizitat, săptămâna trecută, alături de preşedintele UNCJR şi al Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, sectorul de drum Tulnici – limită judeţ Covasna şi a declarat că modernizarea DN 2D este foarte importantă, căci permite „unirea“ Moldovei cu Transilvania. Ponta a precizat că drumul, odată modernizat, va ajuta zona, „absolut superbă“, să se dezvolte. Şeful Executivului a adăugat că reabilitarea acestui drum este un proiect vechi, care a rămas mult timp nefinanțat. Potrivit premierului, acest drum face parte din marele proiect, „România 100“ şi a precizat că există finanţare pentru continuarea lucrărilor şi în judeţul Covasna astfel încât să fie asigurată trecerea munţilor către Ardeal. Preşedintele Marian Oprişan a declarat că acest drum va reprezenta baza dezvoltării județului Vrancea, beneficiarii direcți fiind vrâncenii. „Este un drum de o calitate excepțională, un drum care poate fi comparat cu multe drumuri din țările civilizate ale Uniunii Europene. Eu, la modul cel mai sincer, mă chinui de 15 ani pentru realizarea acestui drum extraordinar de scump, extraordinar de complicat și de complex. Este o lucrare fără precedent, este peste ceea ce înseamnă Transfăgărășan pentru România de astăzi. Iată că datorită prim-ministrului Victor Ponta și datorită eforturilor pe care constructorii le-au depus, iar eforturile n-au fost puține, pentru că aici s-a muncit extraordinar de mult, începe să devină o realitate“ a declarat Marian Oprişan.